Καπλαμάς

Καπλαμάς

Καπλαμάς Καπλαμάς Καπλαμάς Καπλαμάς Καπλαμάς Καπλαμάς
Καπλαμάς
Υγρασία
%
Θερμότητα
%
Γρατσουνιές
%
Βαθουλώματα
%
Ακτίνες UV
%
Επιδιόρθωση
%

Τι είναι το ξύλο καπλαμάς;

Αναδύθηκε στην Αρχαία Αίγυπτο γύρω στο 3000 π.Χ., για διακοσμητικούς σκοπούς. Στην Ευρώπη, άρχισε η παραγωγή ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν έπιπλα κατάλληλα για βασιλιάδες.

Το πάχος του καπλαμά δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 0,5 mm και μεγαλύτερο από 10 mm. Η ομορφιά του κορμού ενός δέντρου είναι ακριβώς αυτό που θα τονίσει ένα φυσικό ξύλο καπλαμά.

Οι προσόψεις των ντουλαπιών κουζίνας πολύ συχνά κατασκευάζονται από φυσικό καπλαμά. Είναι μια αποτελεσματική και πρακτική αντικατάσταση του μασίφ ξύλου. Επιπλέον, τα έπιπλα από αυτό το είδος υλικού είναι απίστευτα κομψά και απλά οπτικά ευχάριστα. Οι κουζίνες με πορτάκια από φυσικό καπλαμά, εκτός από πραγματικά κομψές διακρίνονται επιπλέον και από την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητά τους. Συνδυάζονται τέλεια με πολλά άλλα υλικά σύγχρονου σχεδιασμού κουζίνας. Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων καπλαμά σε συνδυασμό με τους διάφορους τρόπους κοπής , δίνουν διαφορετικές επιδράσεις στην επιφάνεια του και επιτρέπουν ποικίλες χρήσεις.
Ο καπλαμάς ως προς τις φυσικές και αισθητικές του ιδιότητες, τοποθετείται ποιοτικά παράλληλα με μασίφ φυσικό ξύλο.

Ιδιότητες:

Ο καπλαμάς χωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες:

  1. Φυσικός καπλαμάς
  2. Τεχνητός καπλαμάς

Και στις δύο περιπτώσεις, μετά την κατασκευή του τελικού προϊόντος, είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές να επικαλυφθούν με βερνίκι ή λάδι.

Η αποτελεσματική επεξεργασία του καπλαμά, επιτρέπει τα έπιπλα να μοιάζουν σαν να είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο, ακόμα κι αν δεν είναι! Κανονικά, οι βιομηχανίες επίπλων δεν χρησιμοποιούν μασίφ ξύλο για τα έπιπλα τους. Ο λόγος για τη χρήση καπλαμά δεν είναι μόνο για την οικονομία αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φανταστείτε να κόβουμε ένα δέντρο για κάθε ντουλάπι ή μπουφέ που αγοράζουμε …

Η σειρά περιλαμβάνει ακόμη: κορνίζες, πλαϊνά, σοβατεπί, διακοσμητικά στοιχεία, τραπέζια, παχιά ράφια.  

Προτείνεται η χρήση του:

  1. Σε έπιπλα κουζίνας εφόσον οι φούρνοι που θα χρησιμοποιήσετε δεν θερμαίνονται εξωτερικά περισσότερο από 110°C. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να τοποθετήσετε τα προστατευτικά αλουμινίου τα όποια είναι απαραίτητα για την αποφυγή υπερθέρμανσης του υλικού.
  2. Σε έπιπλα μπάνιου ανεπιφύλακτα, χωρίς κανέναν φόβο για την υψηλή υγρασία που τυχόν υπάρχει στο χώρο.
  3. Για οποιαδήποτε κατασκευή επίπλων παιδικών δωματίων.
  4. Για οποιαδήποτε κατασκευή επίπλων καθιστικού ή άλλα αντικείμενα που προορίζονται για εσωτερική χρήση
  5. Στους εξωτερικούς χώρους (απαραίτητη χρήση ειδικών βαφών).
ΠροσφοράΖητηστε προσφορα
Αυτή η τοποθεσία χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα Αποδοχή